mei 11 2016

Ik ben Victoria Emmelien Lagerwey, Inventief, creatief, uitdager in verbinden met jezelf en de rest van de wereld en eigenaar van centrum voor kinder-coaching Aponi . Ik ben hier samen met mijn (coach)paarden Gentleman, Missy en Sproet om met behulp van mijn paarden kinderen die even niet lekker in hun vel zitten op een vrolijke en oernatuurlijke manier weer te laten groeien en bloeien.

Zoals veel meisjes was ook ik op zeer jonge leeftijd in de weer met paarden en besefte ik dat paarden heel sensitief zijn. Mijn grootste droom als klein meisje was dan ook te werken met paarden. Dromen zijn bedrog was mij altijd verteld dus hield ik mijn droom om te dromen en verder niks.
Tot het moment dat ik leerde dat dromen er zijn om waar te maken. Dus……….

Beland op een prachtige plek in de Peel waar rust en ruimte is om in volledige vrijheid en op een veilige manier de kinderen en hun gezin te coachen met behulp van mijn paarden.

Heerlijk! Mijn droom is uitgekomen en geniet en werk ik volledig vanuit mijn hart en ziel.

Wij groeien elke keer weer als wij zien hoe bewust kinderen worden van hun eigen doen en laten. Hier leren om blijvend verandering in te brengen als dat nodig is. Andere keuzes te durven maken met de paarden als spiegel.

Niet omdat het moet maar omdat het kan. De wereld een stukje makkelijker en beter te maken.

Gentleman

Gentleman, de man in de kudde. Toen ik Gentleman voor het eerst ontmoete werd ik heel stil en blij en alles tegelijk van hem.

Toen ik opzoek ging voor het derde paard in de kudde had ik een afspraak gemaakt met Roos (Roos reset paarden en nog veel meer….), Ik kwam bij haar kijken voor een merrie. Prima paard, stevig in haar vel, goed op de benen beste tante om zo maar te zeggen, maar het klikte niet voldoende tussen ons.

Oké, zij Roos, ik heb nog een paard staan kom maar mee, Gentleman voilà….

Ik werd stil en blij en alles tegelijk van dit paard. Een met ontelbare eigenschappen en wijsheid.

We liepen naar de paddock en deden wat grondwerk. Hij werd ook blij van mijJ.

Gentleman is heel subtiel en krachtig en heeft heel veel humor.

Je begrijpt het al, liefde op het eerste gezicht.

Wat ben ik blij met deze 3 paarden. Wat een blije en fijne kudde zijn zij.

En Coachen met z’n 3tjes doen ze ook heel graag. Gelukkig mag ik er dan ook bij zijn.

Missy

Missy is mijn eerste caochpaard die ik heb gekocht. Zij is een intelligent, zachtaardig paard. Echt een meisje meisje paard. Ik zou bijna haar hoeven gaan lakken met een mooi kleurtje bij wijze van spreken.

Missy is een western paard. Toen ik haar had gekocht en met haar ging rijden wilde ze heel graag laten zien wat ze allemaal kon.

Heel bijzonder om te ervaren vond ik, tot het moment dat ik dacht dat we rechtsaf gingen en zij links af ging in galop. Toen zat ik plotseling op een manier in het zadel wat niet de bedoeling was. (is goed gekomen) Met haar zorgzame karakter zat ik zo weer goed en konden wij vrolijk verder gaan.

Missy houd van aandacht en gezien worden en wil altijd graag helpen met coachen daarmee komt zij in haar kracht.

Missy heeft mijn hart gestolen met alle mooie eigenschappen die ze heeft en wie zij is.

Sproet

Sproet is de tweede die ik kocht van Linda die mij opweg heeft geholpen met grondwerken.

Zij wist dat ik opzoek was naar een weide-maatje voor Missy die ook coachpaard skills heeft.

Sproet blijkt daar uitermate geschikt voor en zo doende is zij in onze kudde gekomen.

Toen Linda Sproet kwam brengen was ze super wit. Zo mooi wit hebben wij haar niet meer kunnen krijgen. Sproet houd er namelijk van om lekker in de modder te rollen.

Sproet is een merrie met humor. Staat stevig op haar benen en vraagt de hele wereld om dat wat je doet en wil wel is wat je doet en wil en of je dat wel zeker weet dat je doet wat je wil.

Zij weet namelijk heeeeeel zeker wat ze wil en wat ze doet.

Zij staat b.v. graag in verschillende weides gedurende de dag en of daar nou schrikdraad tussen zit of niet, komen zal ze er ook al moet ze ervoor door de knieën om kruipend onder het draadje door te komenJ komen zal ze er.

Sproet heeft een hart van goud. Ook zij heeft mijn hart gestolen.

Leave a reply